Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Έτοιμη για παραγωγή η ευλύγιστη οθόνη της LG



 Η LG είχε παρουσιάσει το 2010 μία πρωτοποριακή ιδέα για μία πολύ λεπτή, ελαφριά κι ευλύγιστη οθόνη. Από τότε δεν ξανακούστηκε ιδιαίτερα μέχρι τώρα που την παρουσίασε επίσημα και δήλωσε πως θα ξεκινήσει η χρήση της σε ευρείας χρήσης προϊόντα.

Η νέα αυτή οθόνη ονομάζεται EPD (Electronic Paper Display), χρησιμοποιεί e-ink, μπορεί να λυγίσει σε γωνία 40 μοιρών χωρίς πρόβλημα και είναι σαφώς πιο λεπτή και ελαφριά από τις συμβατικές. Η οθόνη των 6 ιντσών έχει πάχος 0,7 χιλιοστά και βάρος μόλις 14 γραμμάρια. 
Η ανάλυση είναι 1024x768 και έχει την πολύ καλή πυκνότητα των 213 πίξελς ανά ίντσα, τη στιγμή που η οθόνη του πολύ γνωστού e-reader της Amazon, Kindle, έχει ανάλυση 800x600 και πυκνότητα 167 πίξελς ανά ίντσα.
Το σημαντικότερο βέβαια της συγκεκριμένης οθόνης είναι η αντοχή της. Η LG ισχυρίζεται πως πέρασε με επιτυχία το τεστ της πτώσης από 1,5 μέτρα. 
Μέχρι στιγμής ωραία ακούγονται όλα αυτά, αλλά θα πρέπει να κυκλοφορήσει κάποιο e-reader για να δούμε την οθόνη και σε συνθήκες πραγματικής χρήσης. Σίγουρα πάντως είναι μία θετική εξέλιξη στον χώρο του hardware.


Πηγή: http://hexus.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...