Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κυκλοφόρησε ιός για κινητά με Android

...Άργησε αλλά δυστυχώς είναι εδώ πλέον. Μιλάμε για έναν Trojan που κάνει θραύση τελευταία σε κινητά με λειτουργικό Android.

Σύμφωνα με την εταιρία Lookout Mobile Security, η οποία ασχολείται με antivirus και anti-malware για Android, ο συγκεκριμένος "δούρειος ίππος" ονομάζεται Geinimi και ήδη έχει μολύνει μεγάλο αριθμό κινητών.
Σύμφωνα με την εταιρία, ο Geinimi είναι από τα πιο εξελιγμένα malware που έχουν κυκλοφορήσει για κινητά και μεταδίδεται μέσω εφαρμογών που ο χρήστης κατεβάζει εκτός Android Market. Μόλις εγκατασταθεί στο κινητό σας, αρχίζει και συλλέγει πληροφορίες από τη συσκευή σας (όπως δηλαδή κάνει ένας κανονικός Trojan στο υπολογιστή σας) και τις στέλνεις στους servers με τους οποίους είναι συνδεμένος και λέγεται πώς είναι σε θέση να δεχτεί απομακρυσμένες εντολές. Φανταστείτε δηλαδή να μπορεί κάποιος εξ αποστάσεως και εν αγνοία σας να χρησιμοποιεί το κινητό σας.
Για να προστατευτείτε κυκλοφορούν στο εμπόριο προγράμματα προστασίας από όλους τους μεγάλους κατασκευαστές antivirus, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα της AVG το οποίο είναι δωρεάν: http://www.avg.com/us-en/antivirus-for-android

Πηγή: http://www.pcsteps.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...