Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Το Facebook μοιράζει τις διευθύνσεις και τα κινητά σας


Την Παρασκευή το Facebook έκανε μία νέα αλλαγή στις ρυθμίσεις απορρήτου των χρηστών. Με αυτή την αλλαγή, δίνει σε τρίτους κατασκευαστές εφαρμογών τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα δεδομένα του χρήστη. Συγκεκριμένα στην ταχυδρομική του διεύθυνση και τον αριθμό του κινητού του.

Όταν κάποιος χρήστης εγκαθιστά μία νέα εφαρμογή, του εμφανίζεται ένα μήνυμα σύμφωνα με το οποίο η κατασκευάστρια εταιρεία ζητάει πρόσβαση σε κάποια στοιχεία του. Πλέον έχει προστεθεί και κάτι ακόμη. Η πρόσβαση στην ταχυδρομική διεύθυνση και ο αριθμός κινητού. Οι χρήστες από συνήθεια πατάνε να επιτραπεί η πρόσβαση, χωρίς να έχουν δει τι ακριβώς ζητάει η εφαρμογή.
Το καλύτερο λοιπόν είναι να ΜΗΝ αναγράφετε στο προφίλ σας τέτοιου είδους στοιχεία και αν το έχετε ήδη κάνει καλό είναι να τα διαγράψετε.
Για όσους δεν γνωρίζουν πώς ας πούμε μερικά πράγματα:
1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και πηγαίνετε στην αρχική σας σελίδα.
2. Πατήστε "επεξεργασία προφίλ" (βρίσκεται πάνω αριστερά, δίπλα στη φωτογραφία σας).
3. Στη συνέχεια πατήστε "στοιχεία επικοινωνίας" (η τελευταία επιλογή στη στήλη αριστερά).
4.Φροντίστε να είναι κενά τα πλαίσια "κινητό τηλέφωνο", "άλλο τηλέφωνο" και "διεύθυνση".
5. Πατήστε "αποθήκευση αλλαγών" και είστε εντάξει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...