Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Σοβαρό κενό ασφαλείας στο Microsoft Office

Το Microsoft Malware Protection Center ανακοίνωσε ότι συγκεκριμένο malware εκμεταλλεύεται κάποιο κενό ασφαλείας στο Word, με αποτέλεσμα να μολυνθεί ο Η/Υ του χρήστη απλά διαβάζοντας κάποιο e-mail.


Η Microsoft κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο patch με το οποίο λύνει το πρόβλημα, αλλά θέλει να βεβαιωθεί ότι ο κόσμος έχει ενημερωθεί σχετικά. H Symantec (η δημιουργός του Norton Antivirus) υπογραμμίζει τη σοβαρότητα του θέματος λέγοντας πώς το σημαντικότερο πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανοίξει κάποιο e-mail για να μολυνθεί. Αρκεί να το επιλέξει για να εμφανιστεί στην προεπισκόπιση. Το ίδιο θα συμβεί αν το μολυσμένο μήνυμα είναι το πιο πρόσφατο, άρα θα εμφανιστεί αυτόματα στην προεπισκόπιση του Outlook.
Οι χρήστες του MS Office επιβάλλεται να εγκαταστήσουν το patch που διορθώνει το πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό πατήστε: Έναρξη>Όλα τα προγράμματα>Window Update. Πληροφορίες για τη συγκεκριμένη αναβάθμιση θα βρείτε εδώ.

Πηγή: http://news.cnet.com

2 σχόλια:

Μαρία είπε...

Ακολούθησα τις οδηγίες που έγραψες και μου ζήτησε το Windows updates να κάνω install ενα πρόγραμμα, το ActiveX. Το έκανα, έκανε έλεγχο και μου είπε ότι όλα είναι οκ. Να υποθέσω ότι δε χρειάζεται να κάνω κάτι άλλο?

Unknown είπε...

Προφανώς το είχε εγκαταστήσει η αυτόματη ενημέρωση των windows, οπότε είσαι οκ. Γενικότερα να αποφεύγεις την εγκατάσταση Active X (οκ αυτό ήταν από το σάιτ της microsoft), γιατί υπάρχει η δυνατότητα μαζί του να εγκατασταθεί κακόβουλο λογισμικό. Να το κάνεις μόνο στην περίπτωση που γνωρίζεις ότι είναι έμπιστος ο δημιουργός του προγράμματος. Όπως δηλαδή θα έκανες με οποιδήποτε άλλο πρόγραμμα που θα έπρεπε να κατεβάσεις και να τρέξεις.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...