Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Στις 19 Μαρτίου η Σελήνη πλησιάζει τη Γη

Photo by "Tzimani"
Στις 19 Μαρτίου πρόκειται να έχουμε πανσέληνο η οποία θα συνοδεύεται και από ένα ακόμη γεγονός. Η Σελήνη θα βρίσκεται σε απόσταση "μόλις" 356.578 χλμ από τη Γη.

Πρόκειται για την κοντινότερη απόσταση μεταξύ των δύο σωμάτων από το 1992, ένα σπάνιο φαινόμενο το οποίο οι αστρονόμοι ονομάζουν "σεληνιακή περίγειο".
Αρκετοί συνδέουν το φαινόμενο με φυσικές καταστροφές που έχουν γίνει κατά το παρελθόν στην επανάληψη του φαινομένου. Ίσως είναι σύμπτωση, αλλά πριν λίγες ώρες είχαμε τον σεισμό στην Ιαπωνία και το τεράστιο τσουνάμι που ακολούθησε. Κάποιοι αναφέρουν τις χρονιές 1955, 1974, 1992 και 2005 στις οποίες είχαν υπάρξει ακραία φαινόμενα στον πλανήτη. Για παράδειγμα τον τεράστιο σεισμό και το τσουνάμι που ακολούθησε τον Δεκέμβρη του 2004 στην Ινδονησία, λίγο πριν την εμφάνιση της τεράστιας Σελήνης τον Ιανουάριο του 2005.
Οι επιστήμονες, βέβαια, είναι καθησυχαστικοί και μας επιβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στα γεγονότα. Εγώ δεν γνωρίζω ποιος έχει δίκιο. Αυτό που ξέρω είναι πως όσοι μπορέσετε δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα τέτοιο σπάνιο και όμορφο φαινόμενο.

Πηγή: http://www.pyles.tv

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...