Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Κακόβουλο λογισμικό για Android κατά της πειρατείας!

Το μήνυμα κατά της πειρατείας που εμφανίζεται στην οθόνη σας

H Symantec ανακοίνωσε πως στις σελίδες με εφαρμογές για Android κυκλοφορεί μία εφαρμογή για δωρεάν download η οποία από τη μία λειτουργεί σαν κακόβουλο λογισμικό και από την άλλη επιτίθεται κατά του πειρατικού software!

Η εφαρμογή ονομάζεται "Walk and Text", η Symantec την ονόμασε "Android.Walkinwat" (υπάρχει κανονική εφαρμογή με αυτό το όνομα που σου επιτρέπει να περπατάς και να γράφεις καθώς η κάμερα δείχνει ταυτόχρονα στην οθόνη σου τι βρίσκεται μπροστά σου...) και μόλις εγκατασταθεί προσπαθεί να στείλει τα προσωπικά σου δεδομένα σε κάποιον εξωτερικό προορισμό. Ταυτόχρονα στέλνει στις επαφές σου sms με το οποίο τις ενημερώνει ότι κατέβασες παράνομο λογισμικό και προτρέπει να μην κάνουν το ίδιο. Το μήνυμα που στέλνει είναι: "Hey, just downloaded a pirated App off the Internet, Walk and Text for Android. Im stupid and cheap, it costed only 1 buck.Don't steal like I did!.
Στη συνέχεια στην οθόνη σας εμφανίζεται το μήνυμα της φωτογραφίας στην αρχή του κειμένου, με το οποίο σας προτρέπει να αγοράσετε την αυθεντική εφαρμογή.

Πηγή: http://news.cnet.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...