Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

HP: Το επόμενο έτος όλα τα PCs μας θα "τρέχουν" webOS

Όταν τον Ιούλιο του 2010 η HP αγόραζε έναντι $ 1,2 δις την εταιρεία Palm όλοι πίστευαν ότι αυτό θα ήταν το τέλος για το λειτουργικό webOS.

Τελικά διαψεύδοντας τους πάντες, η HP όχι μόνο δεν παράτησε το λειτουργικό της Palm, αλλά το προχώρησε στην έκδοση 2.0 και τώρα έκανε μία σημαντικότατη ανακοίνωση. Όλα τα PCs της εταιρείας από το νέο έτος θα έχουν την δυνατότητα να λειτουργήσουν με το webOS για λειτουργικό αντί για τα Windows.
Βέβαια, μέχρι στιγμής το webOS είναι το λειτουργικό με τις λιγότερες διαθέσιμες εφαρμογές (6.000 περίπου), αλλά η HP με την τελευταία της δήλωση θέλει να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους δημιουργούς εφαρμογών να ασχοληθούν και με το δικό της λειτουργικό.

*Update: Η HP τελικά στα μέσα Αυγούστου δήλωσε πως αφήνει την αγορά των υπολογιστών και κατ' επέκταση και την ανάπτυξη του webOS. Αποτέλεσμα είναι αυτή τη στιγμή να πωλούνται στην Αμερική τα Touchpad tablets σε εξευτελιστικές τιμές ($99 για την έκδοση των 16 GB και $149 γι' αυτή των 32 GB) και να έχουν εξαφανιστέι από τα ράφια των καταστημάτων.

Πηγή: http://www.techspot.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...