Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ιός υπερχρεώνει τα smartphones με Android

Όσοι έχετε smartphone με λειτουργικό Android ίσως ξέρετε την εφαρμογή Steamy Window. Η εν λόγω εφαρμογή θολώνει την οθόνη του κινητού σας, σαν να υπάρχει ατμός δηλαδή και την καθαρίζεται με το δάχτυλο κάνοντας σχήματα κλπ. Άλλη μία ανούσια εφαρμογή με λίγα λόγια.

Κινέζοι χάκερς όμως κατάφεραν να τροποποιήσουν τη συγκεκριμένη app και μαζί της να εγκαθίσταται και ένας περιποιημένος trojan. Από τη στιγμή που το τηλέφωνό σας έχει μολυνθεί θα αρχίσει να στέλνει ανεξέλεγκτα sms σε αριθμούς υψηλής χρέωσης, φουσκώνοντας βέβαια του λογαριασμό σας και ταυτόχρονα το πορτοφόλι κάποιου.
Το συγκεκριμένο trojan ονομάζεται “Android.Pjapps” και μπορεί να εγκαθιστά άλλες εφαρμογές, να «πειράζει» τα bookmarks του browser, να επισκέπτεται ιστοσελίδες αλλά και, όπως προαναφέραμε, να στέλνει γραπτά μηνύματα σε αριθμούς υψηλής χρέωσης. Το κακό είναι ότι μπορεί να καλύπτει τα ίχνη του, έτσι όταν έρθει στο κινητό σας απάντηση με sms στο μήνυμα που αυτό έστειλε εν αγνοία σας, το μπλοκάρει για να μην εμφανιστεί και βέβαια να μην καταλάβετε ότι υπάρχει πρόβλημα. Το καλό όμως (σύμφωνα με τη Symantec) είναι πως τη συγκεκριμέενη "πειραγμένη" εφαρμογή μπορείτε να την κατεβάσετε μόνο μέσω ανασφαλών καναλιών και όχι μέσω του επίσημου Android Marketplace.

Πηγή: http://www.pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...