Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Φωτογραφίες από το πρωτότυπο του Commodore 64

Στους νεότερους ίσως το όνομα να μη λέει τίποτα, όσοι όμως είναι στην ηλικία μου και λίγο μεγαλύτεροι σίγουρα θα θυμούνται την τεράστια επιτυχία του Commodore 64 τη δεκαετία του 80. Για την ακρίβεια, από το 1982 μέχρι το 1994 είχε πουλήσει πάνω από 17 εκ. κομμάτια και είχε βάλει πάρα πολλούς νέους της εποχής στον κόσμο των Η/Υ.

Πλέον βρισκόμαστε λίγο πριν την αναβίωση του θρύλου και οι φωτογραφίες δείχνουν ένα πρώιμο πρωτότυπο του νέου C64.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, θα διατηρήσει τη ρετρό εμφάνιση με πληκτρολόγιο παρόμοιο με το αυθεντικό. Μέσα του όμως θα κρύβει έναν σύγχρονο Η/Υ με επεξεργαστή τον διπύρηνο Intel Atom 525 και επεξεργαστή γραφικών NVIDIA Ion 2. Ακόμη θα έχει 2 έως 4 GB μνήμης RAM, δυνατότητα αναπαραγωγής υλικού υψηλής ευκρίνειας 1080p και Blue Ray, 6 κάναλο ήχο High Definition, 4 θύρες USB, θύρα Ethernet και από εξόδους θα διαθέτει HDMI και DVI.
Όπως είναι φυσικό, θα έχει ενσωματωμένο emulator για να μπορέσετε να παίξετε κάποια από τα θρυλικά παιχνίδια της εποχής του.
Ακόμη δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει και πόσο θα κοστίζει, αλλά μόλις μάθουμε νεότερα θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Πηγή: http://www.t3.com/

2 σχόλια:

Apollwnios είπε...

Amiga θεά !!!
Όταν τα pc's ζούσαν στα δέντρα στις σπηλιές όταν δεν είχαν ποντίκι και από χρώματα χαχαχα χρώματα μαυρο άσπρο Η Αmiga ;;έκανε render σε 3d με 64000 χρώματα σαν αρχή.
Να θυμηθώ κινούμενα σχέδια ? ταινίες επιστημονικής φαντασίας πχ Babylon 5 Zωγραφική ? Mουσική ? ΕΝΟΕΙΤΑΙ
Πολλοί γνωρίζετε το Power Point
Η Αmiga ? Το Scala με anim ήχο κλπ
Αυτά για να θυμόμαστε εμείς και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Να σημειώσω ότι υπάρχει το κανάλι #amigahellas sto Irc για τους καψούριδες και σχεδόν κάθε χρόνο γίνονται ΑmigaGathering
H ιστοσελίδα των φίλων ΑMIGA είναι η παρακάτω :
http://www.amigahellas.gr

Unknown είπε...

Νομίζω ότι τα είπες όλα!
Επειδή στους νεότερους φίλους δεν λένε και πολλά όλα αυτά, ας μπουν στην ιστοσελίδα του φίλου να μάθουν κάποια πράγματα.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...