Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η περίληψη της εβδομάδας που πέρασε


Ας δούμε εν συντομία τα νέα της εβδομάδας που πέρασε στο "Τζιμάνι".
Μετά τη ζημιά που έπαθε η Sony και οι πελάτες της από την κλοπή στοιχείων τους μέσω του PlayStation Network, αποφάσισε να κάνει στους συνδρομητές της ένα δωράκι. Έτσι, οι κάτοχοι PS3 και PSP έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν 2 παιχνίδια δωρεάν για την κονσόλα τους.
Η Microsoft από την πλευρά της ανακοίνωσε πως σταματάει την υποστήριξη για τα Vista SP1. Οπότε καλό θα ήταν όσοι χρησιμοποιούν Vista να κατεβάσουν το SP2 ή να μεταβούν στα Windows 7.
Τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας. Για κάποιους όμως μάλλον είναι περισσότερο από μία πηγή διασκέδασης. Όπως για παράδειγμα την οικογένεια Adler από το Ισραήλ, η οποία έδωσε στην κόρη τους το όνομα ...Like, εμπνευσμένοι προφανώς από το Facebook.
Την περασμένη εβδομάδα είχαμε, επίσης, μία πολύ σημαντική ανακοίνωση/παρουσίαση από την Nvidia. Είδαμε σε δράση τη νέα της κάρτα GTX 560. Μία κάρτα με λογικό κόστος και μεγάλες δυνατότητες. Όπως φαίνεται και από το βίντεο, τα καταφέρνει πολύ καλά ακόμη και σε αναλύσεις Full HD.
Στη συνέχεια είδαμε πως η τεχνολογία έχει ξεπεράσει τις παραδοσιακές μεθόδους σε ακόμη έναν τομέα. Αυτό των βιβλίων. Συγκεκριμένα το Amazon.com ανακοίνωσε πως πλέον τα ηλεκτρονικά της βιβλία έχουν ξεπεράσει σε πωλήσεις τα τυπωμένα.
Για τους άντρες κατόχους iPad είχαμε μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση. Πλέον μέσω μίας εφαρμογής του Playboy θα μπορούν να έχουν στην ταμπλέτα τους όλα τα τεύχη του γνωστού ανδρικού περιοδικού. Και μιας και μιλάμε για αντρικά gadgets, είδαμε και το ρολόι της Mockwatch, κατασκευασμένο ειδικά για άντρες. Επειδή όμως και οι γυναίκες έχουν τις δικές τους ανάγκες, υπάρχει το αντίστοιχο γυναικείο μοντέλο.
Συνεχίζουμε με ταμπλέτες και αυτή τη φορά πάμε στην υλοποίηση της NEC. Η οποία προσφέρει μία νέα ιδέα στον χώρο με το μοντέλο της LifeTouch W, το οποίο διαθέτει 2 οθόνες 7 ιντσών.
Κλείνουμε τις παρουσιάσεις της εβδομάδας, με το νέο υπερκινητό της Samsung με το όνομα Hercules. Ένα κινητό εξοπλισμένο σαν αστακός, το οποίο τοποθετείται στην κορυφή της αγοράς.
Δυστυχώς όμως και αυτή την εβδομάδα είχαμε δυσάρεστα. Συγκεκριμένα στις 19 Μαΐου είχαμε τη μέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους.
Αυτά λοιπόν ήταν τα νέα της εβδομάδας που πέρασε. Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...