Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Το patch 1.1 του Witcher 2 αφαιρεί το κλείδωμα και βελτιώνει τις επιδόσεις

Αν και έχουν περάσει ελάχιστες μέρες μόνο από την κυκλοφορία του The Witcher 2, η εταιρεία κυκλοφόρησε ήδη προχθές το patch 1.1.

Με το συγκεκριμένο patch, αφαιρείται (επιτέλους) το απαράδεκτο σύστημα προστασία DRM. Με το να χρησιμοποιεί το DRM η Cd Project το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει δραματικά την απόδοση του παιχνιδιού, καθώς και είναι πολύ μεγάλα τα save/load times. Ένα ακόμη πρόβλημα που δημιουργήθηκε εξαιτίας του DRM ήταν πως πολλοί gamers (μεταξύ των οποίων κι εγώ) δεν μπορούσαν καν να ενεργοποιήσουν το παιχνίδι, λόγω τεχνικού προβλήματος στους servers της εταιρείας.
Και βέβαια, τα τεχνικά προβλήματα είναι στο πρόγραμμα, θα μπορούσε να αποφευχθεί όμως όλη η φασαρία αν δεν χρησιμοποιούσαν το DRM και δεν χρειαζόταν online ενεργοποίηση!
Με λίγα λόγια, θέλεις να είσαι νόμιμος, αγοράζεις αυθεντικό το παιχνίδι και η εταιρεία σε "τιμωρεί" στην ουσία δημιουργώντας σου ένα σωρό προβλήματα! Προβλήματα που δεν θα είχες αν είχες κατεβάσει το παιχνίδι "σπασμένο"!
Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που σε κάποιο PC game δημιουργείται τέτοιου είδους πρόβλημα και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία. Καλά θα κάνουν οι εταιρείες να προσέχουν περισσότερο το προϊόν τους, γιατί οι καταναλωτές δεν είναι άβουλα όντα και θα αρχίσουν να αντιδρούν.
Είναι απαράδεκτο να αγοράζεις ένα παιχνίδι και η εταιρεία να κυκλοφορεί patch λίγες μέρες μετά, γιατί το παιχνίδι δεν μπορεί να παιχτεί! Σκεφτείτε να αγοράσετε αυτοκίνητο και δύο μέρες μετά η αντιπροσωπεία να σου πει έλα να σου περάσουμε το patch 1.1 που προσθέτει φρένα στο αυτοκίνητο για να μπορέσεις να το οδηγήσεις....
Είναι απαράδεκτη αυτή η λογική των εταιρειών και δεν δείχνουν τον παραμικρό σεβασμό στον πελάτη, χάρη στον οποίο υπάρχουν, στο κάτω κάτω της γραφής! Γι' αυτό πλέον και οι πελάτες πρέπει να αποκτήσουν αγοραστική συνείδηση και να δίνουν τα λεφτά τους μόνο στις εταιρείες που το αξίζουν. Αυτό όμως ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δικαιολογεί τη διακίνηση παράνομου υλικού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...