Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή έγινε Χριστιανός!

Η συγκεκριμένη ανάρτηση δεν έχει σχέση με τη θεματολογία του blog, αλλά πιστεύω πως είναι πολύ σημαντική και πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος (αλλά και να βοηθήσει).
Αναδημοσιεύω από το πολύ καλό blog του φίλου "Πιγκουίνου":


Καταδικάστηκε σε θάνατο επειδή έγινε Χριστιανός!
Ο 34χρονος Ιρανός πάστορας Yousef Nadarkhani, ο οποίος ασπάστηκε τον Χριστιανισμό στα 19 του, έχει καταδικαστεί σε θάνατο λόγω «αποστασίας»!
Τον Ιούνιο το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσής του υπογραμμίζοντας πως η εκτέλεση δεν θα προχωρήσει αν αποκηρύξει τη χριστιανική πίστη. Ωστόσο, στις 29 Σεπτεμβρίου εκείνος αρνήθηκε να κάνει κάτι τέτοιο.
Έτσι, η καταδίκη εξακολουθεί να υφίσταται και ως εκ τούτου ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει με απαγχονισμό.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λόγω των αντιδράσεων που προκλήθηκαν διεθνώς, οι αρχές του Ιράν… εξαφάνισαν πρόσφατα την κατηγορία της «αποστασίας» υποστηρίζοντας ψευδώς ότι η ποινή τού επιβλήθηκε –μεταξύ άλλων- για «βιασμό και διαφθορά» αν και ποτέ δεν κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο.

Αν επιθυμείτε, μπορείτε να υπογράψετε έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας εδώ προκειμένου να σωθεί και να μείνει ελεύθερος.

4 σχόλια:

Πιγκουίνος είπε...

Ελπίζω κάποια στιγμή σε αυτόν τον κόσμο να σταματήσουν αυτές οι βάρβαρες πρακτικές. Βέβαια, δεν το βλέπω αλλά καλό είναι να ελπίζουμε σε κάτι, έστω και αν είναι ουτοπικό...

ΜΑΝΟΣ είπε...

Δυστυχώς αν και βρισκόμαστε ένα βήμα πριν το 2012, σε πολλά μέρη του κόσμου ακόμη χρησιμοποιούνται πρακτικές του Μεσαίωνα! Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή όλα αυτά θα αποτελούν απλά στοιχεία για ιστορική μελέτη.

angel είπε...

To ίδιο ελπίζω κι εγώ όμως δεν βλέπω πως θα αποτελούν στοιχεία για ιστορική μελέτη. Το κάθε άλλο. Μάλλον θα χειροτερέψουν τα πράγματα. Δυστυχώς αντί ο άνθρωπος να πηγαίνει μπροστά πηγαίνει πιο πίσω και από το πίσω.

ΜΑΝΟΣ είπε...

Δυστυχως ναι. Σε συγκεκριμένα κράτη οι αντιλήψεις τους μοιάζουν περισσότερο στον Μεσαίωνα παρά στον 21ο αιώνα. Αν δεν αποφασίσουν επιτέλους να εξελιχθούν και να συμβαδίσουν με τον υπόλοιπο κόσμο, θα συνεχίσουμε να έχουμε φαινόμενα σαν το συγκεκριμένο ή λιθοβολισμούς γυναικών κλπ.
Και το κακό είναι πως δύσκολα αλλάζουν αντιήψεις ακόμη κι αν ζουν χρόνια στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...