Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Παρουσιάστηκε το "Νέο iPad" (iPad 3)



Όπως περιμέναμε, η Apple παρουσίασε τελικά τον διάδοχο του βασιλιά των tablets (iPad 2) και εκπλήσσοντας τους πάντες τού έδωσε το όνομα "The New iPad" αντί για "iPad 3". Οι φήμες που είχαν κυκλοφορήσει για τα χαρακτηριστικά του επιβεβαιώθηκαν σχεδόν όλες, ενώ η τιμή του θα είναι στα επίπεδα του προηγούμενου. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Η οθόνη είναι αυτή που περίμεναν όλοι, μία Retina με την εκπληκτική ανάλυση των 2,048 x 1,536 pixels, πράγμα που σημαίνει πως διαθέτει περισσότερα από 1 εκατομμύριο pixels σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο! 
Ο επεξεργαστής δεν είναι τετραπύρηνος τελικά, αλλά ο Α5Χ (με 2 πυρήνες) και τετραπύρηνο κύκλωμα γραφικών. Η Apple δηλώνει πως ο συγκεκριμένος συνδυασμός είναι 4 φορές ταχύτερος από τον Tegra 3 της Nvidia. Οι συχνότητες λειτουργίας πάντως και η ποσότητα της μνήμης RAM δεν ανακοινώθηκαν από την Apple.
Η κάμερα στην πίσω πλευρά έχει αναβαθμιστεί στα 5ΜΡ και διαθέτει ένα σωρό καλούδια όπως Face Detection, Auto Focus και Auto Exposure. Το σημαντικό όμως είναι η προσθήκη σταθεροποίησης μέσω ειδικού software για να μην έχετε τον φόβο της θολούρας και του κουνήματος στη λήψη βίντεο.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 10 ώρες συνεχούς χρήσης (9 αν χρησιμοποιείτε δίκτυο 4G LTE. Το τελευταίο προφανώς και δεν μας αφορά. Μιλάμε για τις τεχνολογικά προηγμένες χώρες...), ενώ είναι (όπως είναι φυσικό) λίγο παχύτερο και βαρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο (9,4 χιλ πάχος και 635 γρ βάρος).
Εννοείται πως το νέο iPad διαθέτει όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προηγούμενου μοντέλου από πλευράς συνδεσιμότητας κλπ, απλά εδώ αναφέρω ό,τι νέο υπάρχει.
Η χωρητικότητα παραμένει όπως πριν, δηλαδή 16, 32 και 64 GB, ενώ η Apple δήλωσε πως από το iPad 2 θα συνεχίσει να διατίθεται μόνο η έκδοση των 16 GB σε τιμή φθηνότερη εννοείται (-100$ στην Αμερική). Το "Νέο iPad" θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων στις 16 Μαρτίου.

*Μπορείτε να δείτε το βίντεο της παρουσίασης εδώ.

Update: Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο στις 23 Μαρτίου.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλό μου ακούγεται... Μήπως να σκεφτώ τρόπους απόκτησης του? Σε χρώματα βγαίνει?

Unknown είπε...

Όντως είναι καλό και βγαίνει σε άσπρο και μαύρο. Και βέβαια να σκεφτείς τρόπους απόκτησης, εκτός κι αν αποφασίσει η κυβέρνηση να το φορολογήσει ΚΑΙ αυτό! :)

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...