Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Απόλυση λόγω ...Facebook

Το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε μία απόφαση σταθμό, όταν και δικαίωσε εταιρεία που απέλυσε εργαζόμενή της, με την αιτιολογία ότι σπαταλούσε πολλές ώρες από την εργασία της σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά από προσφυγή υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας, η οποία προσελήφθη το 1989 για να κάνει κρατήσεις εισιτηρίων. Μάλιστα, η συγκεκριμένη υπάλληλος είχε εισπράξει μπόνους αποδοτικότητας, καθώς η εταιρεία ήταν υπέρ ικανοποιημένη με την εργασία της.
Από το 2009 όμως και μετά, η υπάλληλος ήταν ασυνεπής στην εργασία της, καθώς περνούσε πολλές ώρες στο Facebook. Μάλιστα ο ίδιος ο διευθυντής της εταιρείας την έπιασε να σερφάρει στη γνωστή ιστοσελίδα εν ώρα εργασίας.
Η εταιρεία είχε ενημερώσει με email τους υπαλλήλους της πως δεν επιτρέπεται εν ώρα εργασίας να επισκέπτονται ιστοσελίδες άσχετες με την εργασία τους, αλλά η συγκεκριμένη υπάλληλος όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά κάποιες φορές δήλωνε στους πελάτες πως υπήρχε τεχνικό πρόβλημα και πως έπρεπε να ξανακαλέσουν αργότερα, μόνο και μόνο για να συνεχίσει το chat με τους διαδικτυακούς φίλους της!
Το δικαστήριο δεχόμενο τα συγκεκριμένα στοιχεία έκρινε πως η απόλυση ήταν νόμιμη, γράφοντας ιστορία στα δικαστικά χρονικά της Ελλάδας.


Πηγή: http://aprosmeno.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...