Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

20,2 Megapixels. Να τ' αφήσω;


Για άλλη μία φορά η Sony ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία φωτογραφική μηχανή με εκπληκτικά χαρακτηριστικά. Το κύριο συστατικό της νέας μηχανής δεν είναι άλλο από τον νέο αισθητήρα Exmor CMOS 1 ίντσας με 20,2 ενεργά megapixels!

Ο συγκεκριμένος αισθητήρας είναι περίπου 4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν της 1/2,3 της ίντσας που "φοράνε" οι συμβατικές point and shoot μηχανές. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως συλλαμβάνει πολύ περισσότερο φως με αποτέλεσμα πολύ καλύτερες φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ανάλυσης με μειωμένο θόρυβο. Ο αισθητήρας συνδυάζεται με τον πολύ καλό φακό Carl Zeiss Vario-Sonnar T* με οπτικό ζουμ 3,6x, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι το 7.2x χωρίς απώλεια.
Η αυτόματη εστίαση είναι ταχύτατη με χρόνο μόλις 0,13" (ανάλογα και με το θέμα βέβαια), ενώ υπάρχει η δυνατότητα για συνεχή λήψη 10 καρέ.
Μπορείτε να ρυθμίσετε τη μηχανή στο αυτόματο και να αναλάβει η RX100 να βγάλει τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες, αλλά για τους πιο ψαγμένους υπάρχει πληθώρα χειροκίνητων ρυθμίσεων τόσο για φωτογραφίες όσο και για βίντεο (Full HD 1080/50p AVCHD ver. 2.0). Ένα ακόμη πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που ενσωματώνεται για πρώτη φορά σε μηχανές αυτής της κατηγορίας είναι η δυνατότητα λήψης σε φορμάτ RAW, πράγμα που θα αρέσει πολύ στους πιο έμπειρους.
Η RX100 διαθέτει ακόμη πολλά χαρακτηριστικά που θα αφήσουν ικανοποιημένους και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, δεδομένου πως πρόκειται για μία compact μηχανή και όχι DSLR, αν και ο δακτύλιος ρύθμισης στο σώμα του φακού δίνει μία ιδέα από τις κορυφαίες μηχανές της εταιρίας.
Η RX100 πρόκειται να κυκλοφορήσει στα τέλη Ιουλίου σε τιμή που ακόμη δεν είναι γνωστή.


Πηγή: http://t3mag.gr


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...