Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τι νέο θα προσφέρει τελικά το iPad 2;

Όσο πλησιάζει ο καιρός για την κυκλοφορία του iPad 2 τόσο και πληθαίνουν οι διαρροές για τα νέα του χαρακτηριστικά. Ας τα δούμε εν συντομία.

Προφανώς θα είναι λεπτότερο και ελαφρύτερο. Ήδη ο ανταγωνισμός υπερέχει σε κάποια σημεία οπότε η Apple μάλλον δεν θα το αφήσει αναπάντητο.
Σίγουρα θα έχει κάμερα στην μπροστινή πλευρά. Δεν είναι σίγουρο αν θα έχει και στην "πλάτη", γιατί πιστεύουν πως μάλλον δεν έχει λόγο ύπαρξης η δεύτερη κάμερα.
Η διάσταση της οθόνης λέγεται ότι θα παραμείνει στις 9.7 ίντσες, διαφορετικά θα ανέβαινε δραματικά το, ήδη υψηλό, κόστος. Ακούγεται πως η ανάλυση του νέου πάνελ θα είναι 2048x1536. Πιθανώς όμως κάτι τέτοιο είναι υπερβολικό, καθότι ακόμη και το βίντεο υψηλής ευκρίνειας (HD 1080p) θα παίζεται με πλαίσιο ή με upscaling. Επίσης θα χρειαστεί πολύ μεγάλη επεξεργαστική ισχύ, αλλά και πολύ ισχυρή μπαταρία.
Θεωρούμε δεδομένο πως θα έχει καλύτερα ηχεία, γιατί ο τωρινός είναι από τα πολύ αδύνατα σημεία του.
Ακούγεται επίσης πως πιθανώς θα έχει πολυπύρηνο επεξεργαστή. Κάτι που δεν θα πρέπει να το θεωρούμε απίθανο, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιήσει όντως οθόνη τόσο υψηλής ανάλυσης.
Σίγουρα θα προσφέρει μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο και ακούστηκε ότι θα δέχεται και κάρτες SD. Αυτό το τελευταίο πάντως μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανο, πολύ απλά γιατί εκεί στην Apple μόνο χαζοί δεν είναι, όπως έχουν αποδείξει. Αν έπαιρνε κάρτες SD δεν θα υπήρχε λόγος ύπαρξης των μεγαλύτερων μοντέλων του iPad, γιατί ο κόσμος πολύ απλά θα αγόραζε το μικρό μοντέλο με τα 16GB χωρητικότητας και με μία πολύ φθηνή καρτούλα θα είχε μεγαλύτερη χωρητικότητα από το μοντέλο των 64GB σε πολύ καλύτερη τιμή.
Αυτές είναι οι φήμες που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής. Ας περιμένουμε λοιπόν την κυκλοφορία του για να δούμε πόσες από αυτές θα επιβεβαιωθούν.

Πηγή: http://www.zdnet.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...