Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Monitor από τη Lenovo με ενσωματωμένη 3D camera

Η γνωστή σε όλους μας για τα λάπτοπ και τους Η/Υ της Lenovo παρουσίασε ένα νέο εντυπωσιακό προϊόν στη φετινή CES. Πρόκειται για ένα μόνιτορ για Η/Υ το οποίο διαθέτει ενσωματωμένη 3D κάμερα.

Η Lenovo L2363d είναι μία οθόνη 23 ιντσών, με ανάλυση full High Definition (1920x1080) και θα χρησιμοποιεί κάποια κάρτα της Nvidia η οποία έχει τη δυνατότητα για 3D Vision. Θα συνοδεύεται βέβαια από τα ειδικά γυαλιά που θα κάνουν δυνατή την παρακολούθηση σε 3D.
Από την εταιρεία δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές πληροφορίες, αυτό όμως που ενδιαφέρει είναι η ειδική στερεοσκοπική κάμερα που θα επιτρέπει στον χρήστη να κάνει τρισδιάστατο video chatting.
Χρησιμοποιώντας 2 φακούς (στην ουσία πρόκειται για 2 κάμερες που λειτουργούν μαζί προσπαθώντας να μιμηθούν τη λειτουργία των ανθρώπινων ματιών) θα μπορεί να βγάλει τρισδιάστατες φωτογραφίες και να τραβήξει βίντεο σε 3D. Εννοείται πως θα υπάρχει και η δυνατότητα για δισδιάστατη απεικόνιση όποτε ο χρήστης το επιθυμήσει.
Προφανώς η οθόνη θα έχει τη δυνατότητα να "παίξει" όλα τα νέα παιχνίδια που υποστηρίζουν 3D απεικόνιση καθώς και τα τρισδιάστατα Blue-Ray που κυκλοφορούν  και 3D video streaming από το ίντερνετ.

Πηγή: http://www.bit-tech.net

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...