Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

"Εσπασε" το Playstation 3!

Ε ναι λοιπόν! Ένα ακόμη κάστρο για τους χάκερς έπεσε. Το Playstation 3 "έσπασε"!.

Ομάδα Αμερικανών χάκερς κατάφερε να "σπάσει" το PS3 και δημοσίευσε στο ίντερνετ μία σειρά από μυστικά κλειδιά της  κονσόλας της Sony. Μετά από αυτό, το PS3 θα μπορεί να τρέξει πολλά άλλα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων λειτουργικών συστημάτων (πχ Linux, που ενδιαφέρει τον συγκεκριμένο χάκερ) και βέβαια "πειρατικά" παιχνίδια (που μεταξύ μας είναι και το όνειρο πολλών κατόχων PS3, με τις τιμές που έχουν τα τελευταία, ιδιαίτερα στη χώρα μας).
Η ομάδα των χάκερς βέβαια δηλώνει πως είναι ενάντια σε οποιουδήποτε είδους παράνομο λογισμικό και ότι απλά το έκανε για να έχει τη δυνατότητα να εγκαταστήσει διαφορετικά λειτουργικά συστήματα και προγράμματα, πράγμα που θα απογειώσει τις ήδη πάρα πολλές δυνατότητες της κονσόλας.
Η ίδια ομάδα στο παρελθόν έχει "σπάσει" το Nintendo Wii και το iPhone και τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο βοηθάει τους χρήστες να έχουν με τις συσκευές τους πρόσβαση και σε άλλα προγράμματα. Στις αρχές του 2010 είχε ανακοινώσει ότι είχε "σπάσει" κάποια τμήματα του PS3, αλλά ποτέ δεν είχε φτάσει σε αυτό το σημείο.
Είναι προφανές ότι αυτό αποτελεί ένα σοβαρότατο πλήγμα για τη Sony καθότι έγινε πραγματικότητα ο μεγάλος της εφιάλτης. Μέχρι τώρα η συγκεκριμένη κονσόλα θεωρείτο ίσως η πιο ασφαλής. Να λοιπόν που τίποτα δεν είναι ασφαλές τελικά, αν αυτοί που ξέρουν σε βάλουν στο μάτι...

Πηγή: http://2tech.org

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό ήταν.......Θα "λιώσουμε" στο gaming

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...