Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Νέα διπύρηνη κάρτα "τέρας" από την Nvidia

Στην τελευταία έκθεση CES, ο στενός συνεργάτης της Nvidia, EVGA (ο οποίος κατασκευάζει κάρτες μόνο με τσιπ της Nvidia), είχε στο περίπτερό του μία νέα, υπό εξέλιξη κάρτα.

Δεν υπήρχαν πολλές πληροφορίες, το σίγουρο όμως είναι ότι πρόκειται για διπύρηνη υλοποίηση, πιθανώς μέλος της σειράς GeForce GTX 500.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η κάρτα διαθέτει 3 εξόδους DVI, πράγμα που σημαίνει τη δυνατότητα σύνδεσης μέχρι και τριών οθονών ταυτόχρονα (Surround Gaming).
Προφανέστατα μιλάμε για μία high end κάρτα, μεγάλη σε μέγεθος (θέλει προσοχή λοιπόν για το αν χωράει στο κουτί σας) και τροφοδοτείται από δύο 8-pin connectors. Βασικό λοιπόν το "θηρίο" τροφοδοτικό, πόσω μάλλον αν θελήσετε να χρησιμοποιήσετε 2 κάρτες σε διάταξη SLI.
Τέλος, η κάρτα διαθέτει ένα custom made cooler από την EVGA, το οποίο χρησιμοποιεί 3 ανεμιστήρες.
Καλά όλα αυτά και σίγουρα η κάρτα θα μπορεί να "σηκώσει" οποιοδήποτε παιχνίδι σε διαστημικές αναλύσεις. Σίγουρα όμως διαστημική θα είναι και η τιμή της και εν τέλει ποιος χρειάζεται μία τέτοια κάρτα, όταν πολύ φθηνότερες κάρτες μπορούν να τρέξουν τα πάντα; Μάλλον όσοι θέλουν να διαλύουν τα benchmarks και να περηφανεύονται στους φίλους τους και η Nvidia βεβαίως που θέλει να κοντράρει την AMD, η οποία σκοπεύει να κυκλοφορήσει το δικό της διπύρηνο "τερατάκι" με την ονομασία Radeon HD 6990. Όπως και να 'χει πάντως, ο ανταγωνισμός των 2 εταιρειών μόνο καλό μπορεί να κάνει στους καταναλωτές.




Πηγή: http://techreport.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...