Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Νέος ανταγωνιστής του iPad από την Blackberry

Είναι δεδομένο ότι αυτός που θα παρουσιάσει ένα προϊόν αρκετά πριν τον ανταγωνισμό θα γίνει και ο βασιλιάς της κατηγορίας. Εξίσου όμως δεδομένο είναι ότι ο ανταγωνισμός δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια και θα προσπαθήσει να τον ρίξει από το θρόνο.

Αυτό θέλει να κάνει και η γνωστή για τα smartphones της Blackberry.
Μπορεί το Playbook (όπως ονομάζεται) να είναι μικρότερο και το λειτουργικό του να μην συγκρίνεται με το iOS της Apple, σαν σύνολο όμως δεν είναι αμελητέα ποσότητα.
Ο επεξεργαστής του είναι διπύρηνος και "τρέχει" στο 1GHz. Η μνήμη του είναι τέσσερις φορές περισσότερη από του iPad και αγγίζει το 1GB. Αυτό σημαίνει πάρα πολύ άνετο multitasking, χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις.
Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το μέγεθος και το βάρος του. Με πάχος μόλις 10,16 χιλιοστά και βάρος 408 γραμμάρια είναι πάρα πολύ άνετο στη χρήση χωρίς να κουράζει.
Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του Playbook σε σχέση με το iPad είναι η ύπαρξη κάμερας στο εμπρός και πίσω μέρος της συσκευής, τη στιγμή που ο ανταγωνισμός δεν έχει καμία. Η μπροστινή κάμερα έχει ανάλυση 3 MP και η πίσω 5 MP, με τη δεύτερη να έχει τη δυνατότητα καταγραφής βίντεο υψηλής ευκρίνειας, το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να προβάλει στην τηλεόρασή του μέσω της θύρας mini HDMI.
Επίσης θα υποστηρίζει HTML5 καθώς και Flash 10.1, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορείτε να βλέπετε σχεδόν οποιοδήποτε σάιτ χωρίς πρόβλημα.
Βέβαια δεν είναι όλα τέλεια για το Playbook. Αυτό που ακούγεται είναι ότι η αυτονομία του δεν θα είναι τόσο καλή όσο του άμεσου ανταγωνιστή του, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει έως και 10 ώρες με μία φόρτιση.
Θα υποστηρίζει όμως τα νέα δίκτυα τηλεφωνίας 4G (η έκδοση που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι), οπότε και σε αυτό το θέμα είναι ένα βήμα μπροστά.
Ας περιμένουμε λοιπόν να κυκλοφορήσει, για να δούμε αν μπορέσει να εκθρονίσει τον βασιλιά της κατηγορίας, που αναμφισβήτητα είναι το iPad.

Πηγή: http://www.wired.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...