Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Μείωση της τιμής του PS3 μέσα στο έτος;

Το κέρδος για τις εταιρείες κονσολών (Nintendo, Microsoft, Sony) δεν προέρχεται από την πώληση των ίδιων τον παιχνιδομηχανών, αλλά από την αγορά των παιχνιδιών.

Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια στην αγορά κονσολών παραμένει σταθερή. Δηλαδή πρώτο σε πωλήσεις είναι το Wii, ακολουθεί το Xbox 360 και μετά το PS3.
Η Sony έχει ανοδική πορεία το τελευταίο διάστημα, λόγω της κυκλοφορίας (ή της επικείμενης κυκλοφορίας) δυνατών τίτλων, οπότε προσβλέπει σε άνοδο των κερδών της.
Το σημαντικό, σύμφωνα με τον αναλυτή Michael Pachter, είναι πως ίσως τους επόμενους μήνες υπάρξει μείωση στην τιμή του PS3. Εξηγήσαμε πιο πάνω για ποιο λόγο. Από την πώληση των κονσολών πολλές φορές οι εταιρείες χάνουν παρά κερδίζουν. Προσβλέπουν όμως στην αγορά παιχνιδιών από τους χρήστες έτσι ώστε να έχουν κέρδος μακροπρόθεσμα. Και περισσότερες κονσόλες σημαίνει περισσότερες πωλήσεις παιχνιδιών. Αυτό προφανώς θέλει να κάνει και η Sony, οπότε δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε σημαντική μείωση της τιμής, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο αναλυτή, μπορεί να πέσει στα επίπεδα των $199 (για την έκδοση των 160GB) από τα $299 που είναι τώρα. Αν σκεφτούμε και το γεγονός πως το Xbox 360 πρόκειται να έχει μείωση της τιμής του τους επόμενους μήνες, τότε θεωρείται μάλλον βέβαιη και η πτώση της τιμής του PS3.
Όπως και να έχει πάντως, από αυτό τον ανταγωνισμό κερδισμένος θα είναι σίγουρα ο καταναλωτής.

Πηγή: http://www.pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...