Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Παρουσιάστηκε το Samsung Galaxy S 2

Παρουσιάστηκε με κάθε επισημότητα το Samsung Galaxy S 2 στην έκθεση Mobile World Congress.

Ο διάδοχος του άκρως επιτυχημένου Galaxy S (με περισσότερες από 10 εκ. πωλήσεις) θεωρείται το πιο εξελιγμένο smartphone της αγοράς. Διαθέτει μία σειρά εκπληκτικών χαρακτηριστικών, με πρώτη και καλύτερη την φανταστική του οθόνη τεχνολογίας Super Amoled Plus. Σύμφωνα με την εταιρεία η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι κατά πολύ ανώτερη από την IPS και βελτιώνει δραματικά την εικόνα. Η ανάλυση έμεινε στα 800x480 pixels, διατηρώντας στην κορυφή (στον συγκεκριμένο τομέα) το iPhone4.
Το S 2 είναι το ταχύτερο smoartphone αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιώντας διπύρηνο επεξεργαστή, ενώ διαθέτει και τετραπύρηνο(!) επεξεργαστή γραφικών. Διαθέτει δύο κάμερες (η πίσω είναι 8MP με LED flash και η μπροστά 2MP) και λειτουργικό σύστημα είναι το πολύ καλό Android 2.3, σε συνεργασία με το user interface της Samsung, TouchWiz 4.0.
Επίσης ενσωματώνει μία σειρά από λειτουργίες που έχει προσθέσει η Samsung και φέρνουν το S2 στην κορυφή των smartphones, όπως ήταν και ο προκάτοχός του:


  • Εκμετάλλευση τεσσάρων hubs (μουσική, ανάγνωση, social networking και παιχνίδια) για άμεση πρόσβαση στις πιο δημοφιλείς εφαρμογές.
  • Ανάπτυξη τεχνολογιών αναγνώρισης φωνής για έλεγχο του κινητού χωρίς χέρια, αυτόματη μετάφραση κ.α.
  • Πλήθος εφαρμογών για εταιρική χρήση. Το S II είναι ένα πραγματικά enterprise-ready κινητό, με αυξημένη ασφάλεια, VPN client, ενσωματωμένο hardware κρυπτογράφησης.
  • Δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου (μπορείτε να ενημερωθείτε ακόμη και αν κάποιος το κλέψει και αλλάξει SIM!) και πολλά άλλα.
  • Υψηλή αυτονομία χάρη στην μπαταρία των 1.650mAh αλλά και την κατά 18% χαμηλότερη κατανάλωση της οθόνης Super Amoled.
  • Τεχνολογία Near Field Communication (NFC) για άμεσες ασφαλείς αγορές (θα υπάρχει και έκδοση χωρίς NFC).
  • Υπέρ-ταχύ modem στα 21 Mbps (HSPA+).
  • Ενσωματωμένη μνήμη 16GB ή 32GB, αλλά και δυνατότητα χρήσης κάρτας microSD.
  • Υποστήριξη Full HD (1080p/30fps) video σε εγγραφή και αναπαραγωγή.
  • Εύκολη απευθείας επικοινωνία μέσω WiFi με άλλες συσκευές (όπως εκτυπωτές για παράδειγμα) χάρη στο χαρακτηριστικό allshare, αλλά και δυνατότητα ασύρματου συγχρονισμού είτε μέσω του νέου και εντυπωσιακού Kies 2.0 (η σουίτα εφαρμογών της Samsung για την επικοινωνία με τον υπολογιστή), είτε και χωρίς αυτό.
Στην αγορά αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο, σε τιμή που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Πηγή: http://www.pcw.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...