Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Radeon HD 6990: Η ισχυρότερη κάρτα γραφικών της αγοράς

Κυκλοφόρησε από την AMD η πολυαναμενόμενη Radeon HD 6990. Η ισχυρότερη κάρτα γραφικών αυτή τη στιγμή!

Πρόκειται για μία dual GPU κάρτα, φτιαγμένη από δύο "πειραγμένες" HD 6970, με τον πυρήνα να τρέχει στα 830 MHz και τα 4 GB GDDR5 μνήμης στα 5.000 MHz. Ακόμη διαθέτει 3072 stream processors, 192 texture units, δύο 256-bit memory channels και η κατανάλωση αγγίζει τα 375 Watt σε full load (37W σε idle)!
Στην κορυφή της κάρτας υπάρχει ένα dual BIOS διακοπτάκι με το οποίο η συχνότητα του πυρήνα ανεβαίνει στα 880 MHz, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις, αλλά και την κατανάλωση στο εντυπωσιακό νούμερο των 450W! Σύμφωνα με την AMD, η μέση κατανάλωση κατά τη διάρκεια απαιτητικών παιχνιδιών (ανάλογα με το ποια ρύθμιση έχετε) είναι 350 W και 415 W. Η κάρτα είναι εξοπλισμένη με το χαρακτηριστικό ονόματι PowerTune, σύμφωνα με το οποίο παρακολουθείται από την κάρτα η κατανάλωση ρεύματος και ρυθμίζει τους χρονισμούς με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή απόδοση με τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση.
Για την ψύξη χρησιμοποιείται ένας μονός ανεμιστήρας και δύο vapor chambers. Με αυτό τον τρόπο η κάρτα έχει 20% καλύτερη ροή αέρα από την προηγούμενη ναυαρχίδα της εταιρείας (HD 5970) και 8% καλύτερη θερμική συμπεριφορά, παρά την αυξημένη κατανάλωση και τις βελτιωμένες επιδόσεις.
Αυτό που περιμένουμε τώρα είναι η απάντηση της Nvidia με την GeForce GTX 590, για να δούμε ποιος θα είναι ο νικητής στην τιτανομαχία για την κορυφή των επιδόσεων.

Πηγή: http://www.techspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...