Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η περίληψη της εβδομάδας που πέρασε

Ας δούμε με λίγα λόγια τι νέο μας προσέφερε η εβδομάδα που πέρασε:

Αφού είδαμε τα νέα λάπτοπ των Acer και Samsung με λειτουργικό Google Chrome OS, ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί και ένα PC. Πρόκειται για το ChromiumPc, το οποίο θα παρουσιαστεί στις ΗΠΑ στις 4/7. Είναι προφανής ο συνειρμός με τη μέρα Ανεξαρτησίας (...από το λογισμικό της Microsoft).
Από τα PC πήγαμε στις κονσόλες και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το τελευταίο firmware update από την Microsoft για το Xbox 360. Πολλές από τις κονσόλες δεν μπορούν πλέον να διαβάσουν παλαιότερα dvd, οπότε η Microsoft θα προβεί σε αλλαγή των προβληματικών παιχνιδομηχανών.
Η Apple από την πλευρά της είναι έτοιμη να κάνει μία σημαντική αναβάθμιση στα MacBook Air, με τη μετάβασή τους στους νέους Sandy Bridge επεξεργαστές της Intel.
Και ενώ είχαμε ενθουσιαστεί με τις ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων του Thunderbolt, στο πανεπιστήμιο της Καρλσρούης κατάφεραν τη μεταφορά δεδομένων μέσω lazer διαφορετικών συχνοτήτων, σε ταχύτητες που αγγίζουν τα 26 terabits/sec!
Η Microsoft συνέχισε να μας διασκεδάζει με τη συμπεριφορά της. Τη μία μέρα ο CEO της εταιρείας δήλωσε πως τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν το 2012 και την επομένη το γραφείο τύπου τον διέψευσε! Το μέλλον θα δείξει ποιος είχε τελικά δίκιο...
Στο στρατόπεδο των PC games τώρα, είχαμε την κυκλοφορία του εκπληκτικού The Witcer 2, αλλά και την άμεση κυκλοφορία του patch 1.1, τεχνικό πρόβλημα στους servers της εταιρείας και πολλούς παίχτες να μην μπορούν όχι απλά να κατεβάσουν το patch, αλλά ούτε καν να ενεργοποιήσουν το παιχνίδι! Το patch πάντως αφαιρεί το κλείδωμα DRM και βελτιώνει δραματικά την απόδοση του παιχνιδιού και τα saving/loading times.
Μία ακόμη είδηση σχετική με την Apple ήταν πως δοκιμάζει φορητούς με δικό της επεξεργαστή και συγκεκριμένα τον Α5 που "φοράει" το iPad2. Κατά πόσο ισχύει κάτι τέτοιο θα φανεί στη συνέχεια.
Τέλος, ανακοινώνεται σήμερα από την Google το Google Wallet. Μία εφαρμογή που θα σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιείτε το κινητό σας σαν πιστωτική/χρεωστική κάρτα.
Εύχομαι σε όλους σας μία καλή εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...