Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Οθόνη υπερηψηλής ανάλυσης για το Transformer Prime tablet της ASUS

Photo by eee.asus.com


Με μία πολύ εντυπωσιακή κίνηση η ASUS προλαβαίνει τον ανταγωνισμό (την Apple και το επόμενο iPad δηλαδή) και κάνει την κίνηση ματ παρουσιάζοντας το Eee Pad Transformer Prime με μία οθόνη την ανάλυση της οποίας στις 10" δεν πλησιάζει κανείς.

Αυτό που έκανε το Transformer να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό ήταν το keyboard dock με το οποίο η ταμπλέτα μεταμορφωνόταν σε ένα πλήρως λειτουργικό laptop. Στο Prime η μεγάλη διαφορά είναι όμως στην οθόνη, η οποία έρχεται με υπερ ηψηλή ανάλυση της τάξης των 1920x1200 pixels! Για να καταλάβετε την τάξη μεγέθους, τέτοιες αναλύσεις έχουν τα μόνιτορ των 24", ενώ η συγκεκριμένη οθόνη έχει 120 περισσότερες γραμμές στην οριζόντια ανάλυση από μία οθόνη Full HD (1920x1080)!
Από κει και πέρα, σημαντικότατο στοιχείο είναι βέβαια ο τετραπύρηνος επεξεργαστής της Nvidia Tegra 3, ενώ τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά είναι τα κλασικά της κατηγορίας, δηλαδή Wi-Fi, GPS και Bluetooth. Επίσης, η μπροστινή κάμερα είναι ανάλυσης 2MP για να είναι δυνατή η επικοινωνία σε ανάλυση Full HD.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Wow, για πόσα ppi μιλάμε δηλαδή; Μια 40άρα 1080p έχει ελαφρά μικρότερη ανάλυση και έχει 8 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια. Οπότε για να πετύχεις την ίδια πυκνότητα pixels σε μία 40άρα χρειάζεσαι... υπερ8πλάσια ανάλυση, ήτοι 16+ MP αντί 2 MP! Διπλάσια και από το επερχόμενο QuadHD!

Όλα καλά αλλά δεν μας είπαν το σημαντικότερο : σε τι τιμή θα παίζει. Tο panel της AU Optronics που (πιθανότατα) φοράει θα είναι πανάκριβο και η Asus σε αντίθεση με την Acer δεν φημίζεται για χαμηλές τιμές...

Unknown είπε...

Πράγματι είναι εντυπωσιακό. Και αν σκεφτούμε ότι η συγκεκριμένη ανάλυση θα βρίσκεται σε μία οθόνη μόλις 10" μιλάμε πλέον για εκπληκτική ευκρίνεια και απεικόνιση από άλλο πλανήτη!
Μένει να το δούμε από κοντά. Όσο για την τιμή, έχεις 100% δίκιο. Εϊναι σίγουρο ότι θα ξεφεύγει από τον ανταγωνισμό.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...