Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η περίληψη της εβδομάδας που πέρασε



Ξεκινήσαμε την εβδομάδα που πέρασε με μία είδηση περί ασφάλειας. Η Google κατέβασε από το Android Market 10 εφαρμογές οι οποίες περιείχαν κακόβουλο λογισμικό. Συνεχίζονται λοιπόν με αμείωτο ρυθμό οι επιθέσεις στις Android συσκευές, γι' αυτό και η Norton κυκλοφόρησε τη σουίτα Norton Mobile Secutity 2.0 η οποία θωρακίζει από όλες τις πλευρές τη συσκευή σας.
Το επόμενο διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσουν και οι πρώτοι υπολογιστές με τους νέους επεξεργαστές της AMD. Ήδη η HP ανακοίνωσε πως ετοιμάζει 11 φορητούς οι οποίοι θα φοράνε Llano APUs.
Και μιας και μιλάμε για φορητούς, η Logitech κυκλοφόρησε ένα νέο cooling pad για τον φορητό σας, με ενσωματωμένο ανεμιστήρα και παροχή ρεύματος από τη θύρα USB.
Στο στρατόπεδο των παιχνιδιών τώρα, η id Software ανακοίνωσε πως το παιχνίδι RAGE που επρόκειτο να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη, τελικά θα βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων στις 7 Οκτωβρίου.
Συνεχίζουμε με παιχνίδια και την πολύ καλή προσφορά της Steam, η οποία έχει προς διάθεση 5 παιχνίδια free to play.
Στα θέματα ασφαλείας και πάλι, εκεί όπου η CIA και το FBI έπεσαν θύματα κυβερνοεπιθέσεων από την ομάδα LulzSec.
Νέα κυκλοφορία drivers είχαμε από την AMD. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι Catalyst 11.6 αυξάνουν την απόδοση σε αρκετά παιχνίδια και διορθώνουν προβλήματα της τελευταίας έκδοσης.
Και βέβαια, για να χρησιμοποιήσετε τους νέους catalyst θα χρειαστείτε ένα gaming PC. Η ACER φρόντισε γι' αυτό κυκλοφορώντας την νέα γενιά της σειράς Predator.
Από την άλλη, στην Ινδία είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει ένα νέο 7ιντσο tablet PC στην απίστευτη τιμή των $49!
Στο αντίθετο άκρο, η Motorola κυκλοφορεί ένα ακόμη υπερκινητό με την ονομασία Droid 3 (Milestone 3 για την Κίνα).
Τα κινητά δυστυχώς είχαν και τη δυσάρεστη πλευρά τους. Στην Ινδία ο κάτοχος ενός κινέζικου κινητού έχασε τη ζωή του όταν προσπάθησε να κάνει κλήση την ώρα που φόρτιζε το τηλέφωνό του.
Σε ποιο ευχάριστα θέματα τώρα, η Microsoft διανέμει δωρεάν το Kinext for Windows Software Development kit, με σκοπό να δημιουργηθούν εφαρμογές που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες τους Kinect για χρήσεις διαφορετικές από παιχνίδια, όπως σε ιατρικά κέντρα κλπ.
Η Packard Bell από την πλευρά της κυκλοφορεί ένα νέο μοντέλο "all in one PC", με σκοπό την ευχρηστία και την εξοικονόμηση χώρου, ενώ η AMD ανακοίνωσε πως οι νέοι της επεξεργαστές με το όνομα Trinity θα κυκλοφορήσουν το 2012 και θα έχουν κατά 50% υψηλότερες επιδόσεις από τη σειρά Llano.
Αυτή ήταν η περίληψη της εβδομάδας στο "Τζιμάνι", Να έχετε όλοι μία καλή εβδομάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...