Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Η περίληψη της εβδομάδας που πέρασε


Ας δούμε περιληπτικά τα νέα της προηγούμενης εβδομάδας στο "ΤΖΙΜΑΝΙ".

Η Asus μας εντυπωσίασε με τη βελτιωμένη Lamborghini της. Ένα εκπληκτικό σε εμφάνιση και επιδόσεις λάπτοπ, σε ...εντυπωσιακή τιμή. Μετά από αυτό όμως, μας επανέφερε στην πραγματικότητα με το πάρα πολύ καλό εξωτερικό Blue-Ray writer. Μία συσκευή με πολλές δυνατότητες, ποιότητα και πολύ καλή τιμή.
Η Canon από τη μεριά της μας έβαλε ιδέες για Πασχαλινό δώρο στον εαυτό μας με την φανταστική super zoom φωτογραφική της. Άριστη ποιότητα, πολύ καλές φωτογραφίες και φανταστικό ζουμ 35x!
Μεγάλος ο χαμός που έγινε με το iPad 2 σε όλο τον πλανήτη και στη χώρα μας. Η "μαμά" Apple όμως σχεδίαζε, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσει το iPad 3 πολύ σύντομα. Τελικά η επόμενη ταμπλέτα της εταιρείας με σήμα το μηλαράκι θα μας έρθει το νέο έτος.
Και αφού ο χαμός με τις ταμπλέτες καλά κρατεί, ο γίγαντας που ακούει στο όνομα Intel, δεν θα μπορούσε να μείνει απ' έξω και μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι με δικούς της επεξεργαστές.
Ένα θέμα που έχει απασχολήσει πολύ κόσμο και το περιμένει με αγωνία είναι το iPhone 5. Και ενώ όλοι το περίμεναν τον Ιούνιο, τελικά η κυκλοφορία του μετατίθεται μάλλον για Σεπτέμβριο.
Ένα άλλο σοβαρό θέμα είναι η προστασία του Η/Υ μας από κακόβουλο λογισμικό. Είναι δεδομένο ότι όλοι μας πρέπει να έχουμε εγκατεστημένο ένα καλό (κατά προτίμηση αγορασμένο) antivirus από κάποια σοβαρή εταιρεία. Να όμως που ακόμη και αυτές κάνουν λάθη και το Avast antivirus μπλόκαρε πολλές "καθαρές" σελίδες. Ευτυχώς όμως το πρόβλημα λύθηκε άμεσα, χωρίς παρατράγουδα.
Η HTC κάνει δυναμικό μπάσιμο στις ταμπλέτες με το Flyer. Την πολύ καλή 7ιντση ταμπλέτα της, που έρχεται στα καταστήματα στις 9 Μαΐου.
Και ενώ ήδη το iPad 2 έχει βάλει τα γυαλιά στον ανταγωνισμό, έρχεται να βγάλει τα δικά μας γυαλιά και συγκεκριμένα τα 3D γυαλιά. Πολύ καλή τρισδιάστατη απεικόνιση με τη χρήση της μπροστινής του κάμερας.
Πριν λίγο καιρό η Microsoft κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση του Internet Explorer (9). Έχει όμως ήδη στα σκαριά τον ΙΕ 10, ο οποίος όμως θα "τρέχει" μόνο στα Windows 7. Τελικά ούτε η Microsoft πλέον δεν θέλει τα Vista!
Και αφού είμαστε στο ίντερνετ, ας δούμε και το μεγαλύτερο Pac-Man του κόσμου, με εκατοντάδες πίστες στις οποίες προστίθενται συνεχώς νέες, τις οποίες φτιάχνουν οι ίδιοι οι παίχτες.
Συνεχίζοντας στο χώρο της διασκέδασης, "βλέπουμε" την πρώτη 3D πορνοταινία! Όπως καταλαβαίνετε, έγινε ένας πανικός στην πρώτη προβολή της. Μεγάλες στιγμές για τον κινηματογράφο!
Τα ευχάριστα συνεχίζονται με την επικείμενη μείωση της τιμής του Nintendo Wii. Ευκαιρία να γυμναστούμε όλοι από το σαλόνι μας...
Στον χώρο της τεχνολογίας όμως δεν είναι όλα ευχάριστα. Μαθαίνουμε λοιπόν πως τα malwares για κινητά κάνουν θραύση! Προσοχή λοιπόν στο τι κατεβάζετε από το κινητό σας.
Και επειδή δεν υπάρχουν μόνο κυβερνο...κλέφτες, αλλά και κανονικοί, μάθετε πώς να μπλοκάρετε τη συσκευή σας στην περίπτωση που κάποιος την κλέψει.
Η μάχη στην κατηγορία των υπερφορητών laptops συνεχίζεται αμείωτη και η MSI ρίχνει το νέο της όπλο. X-Slim X370, ελαφρύ, λεπτό και αρκετά ισχυρό. Ό,τι πρέπει.
Και κλείνουμε με μία είδηση που περιγράφει ακριβώς τον χαμό που γίνεται με τις ταμπλέτες. Στο χορό μπήκαν ακόμη και τα σούπερ μάρκετ, με το Carrefour να προσφέρει τη δική του 10ιντση ταμπλέτα με €199. Όχι άσχημα ε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...