Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Η περίληψη της εβδομάδας που πέρασε

Ας δούμε περιληπτικά την εβδομάδα που πέρασε. Μία εβδομάδα που ξεκίνησε ευχάριστα με την Πρωτομαγιά, αλλά είχε την πολύ δυσάρεστη είδηση του θανάτου τού αγαπημένου μας ηθοποιού Θανάση Βέγγου.
Στα θέματα τεχνολογίας τώρα, είχαμε από την Intel τη "σημαντικότερη ανακοίνωσή της για το 2011", όπως δήλωσε, με την νέα τεχνολογία κατασκευής επεξεργαστών. Μία 3D τεχνολογία (Tri Gate) που επιτρέπει κατασκευή στα 22nm, καλύτερες επιδόσεις και πολύ καλύτερη ενεργειακή και θερμική συμπεριφορά. Περιμένουμε μαζική παραγωγή των νέων επεξεργαστών στα τέλη του έτους.
Μία ανακοίνωση όμως που άφησε παγερά αδιάφορη την ανταγωνίστρια AMD, η οποία δήλωσε πως θα συνεχίσει με την υπάρχουσα 2D τεχνολογία, αλλά θα κατέβει στα 22 και 20 nm. Το σίγουρο είναι πάντως πως ο "πόλεμος" μεταξύ των δύο γιγάντων μόνο καλό θα κάνει στους καταναλωτές.
Ένας άλλο γίγαντας τώρα, η Apple, ανακοίνωσε την κυκλοφορία των νέων επιτραπέζιων υπολογιστών της, των iMac, ενώ η Cosmote από την πλευρά της ανακοίνωσε πως φέρνει στην Ελλάδα έναν πάρα πολύ σημαντικό ανταγωνιστή του iPad, το Motorola Xoom.
H Sony Ericsson ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει δύο νέα μικρά smartphones, τα Xperia mini και mini pro, η LG κυκλοφόρησε δύο νέους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους 2,5 ιντσών και χωρητικότητας 500, 750 και 1000 GB, ενώ η Google προσέθεσε ακόμη μία εντυπωσιακή υπηρεσία στο Google Maps, τη Business Photos. Έτσι πλέον έχετε τη δυνατότητα όχι μόνο να δείτε την επιχείρηση που σας ενδιαφέρει από έξω, αλλά να περιηγηθείτε εικονικά και στο εσωτερικό της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...